Godkjent ettersøkshund

Toshiko’s Evi-Q Knut ble i august 2024, sammen med sin eier Hilde Alnæs, godkjent ettersøkshund hos Norsk Redningshund Organisasjon (NRO)

Knut er den første lagottoen i Norge som har fått denne godkjenningen, og det ligger et enormt arbeid bak denne bragden.
Vi applauderer og gratulerer, og ønsker Knut og Hilde lykke til med videre søksarbeid.

Hilde Alnæs og lagottoen Knut

Her er hva NRO selv sier om sin ferske ekvipasje på sin Facebook-side:
Hilde og Knut (lagotto, italiensk vannhund) deltok på NROs grunnkurs høsten 2021. De viste raskt at begge egner seg som frivillige i redningstjenesten. De er beviset på at kontinuerlig oppmøte på trening lønner seg. Så og si hver søndag har de møtt opp på fellestreningene, tatt til seg instruksjon og jobbet med tilbakemeldingene.
Knut er en ekte italiener og av den amorøse sorten. Men nå som tenårene er tilbakelagt har fokuset flyttet seg over til å jakte opp de tobeinte som stadig forsvinner i skogen, det synes han er topp. Han er fortsatt svak for damene, men lar seg ikke lenger forstyrre når han får på seg arbeidsantrekket.
Høsten 2023 ble ekvipasjen B godkjent og Hilde kunne være med som hjelpefører på aksjoner. Dette er en super mulighet til å skaffe seg litt erfaring før man skal ut på aksjoner med egen hund. Hilde grep denne muligheten og har allerede vært med på flere aksjoner.
Ekvipasjen har jobbet godt frem mot A godkjenningen og i juli ble E-søks prøven bestått, Veisøk og Apellprøven ble bestått 18. august og ekvipasjen er dermed godkjent for søk etter savnet i skog og mark.